Bozar
Belgian National Orchestra

‘Prokofiev Revisited’

14 Jan.'22

Omwille van de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus vindt deze show niet plaats.


Voor zijn ballet Romeo en Julia schreef de Russische componist Sergej Prokofiev indrukwekkende symfonische muziek. Sommige delen, zoals de bekende Dance of the Knights, werden later gebruikt als filmmuziek. Het Belgian National Orchestra speelt onder leiding van chef-dirigent Hugh Wolff enkele hoogtepunten uit dit legendarische werk.
De jonge Gentse theatermaker Mats Vandroogenbroeck verzorgt samen met een actrice en een videokunstenaar het scenische deel van de voorstelling. Wat heeft het verhaal van Romeo en Julia ons vandaag nog te vertellen? Functioneert liefde in een digitaal tijdperk nog op dezelfde manier? En hoe authentiek zijn online ervaringen?
In de maanden voorafgaand aan het concert geven we workshops op scholen. Daarin gaan jongeren mee op zoek naar het antwoord op de bovenstaande vragen. Het materiaal dat in de workshops wordt gecreëerd – korte teksten, tekeningen en zelfs digitale Avatars – zal uiteindelijk deel uitmaken van de voorstelling. Een eigenzinnige interpretatie van Shakespeares klassieker, voor en met jongeren!

Belgian National Orchestra
Hugh Wolff
leiding
Mats Vandroogenbroeck
tekst
Patricia Kargbo
actrice
Anton Cla
video

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Voor het secundair onderwijs (12-18 jaar)

​​​​​​​Tarieven
€ 6 per leerling + één leerkracht gratis per 15 leerlingen.

Reservatie
Via het aanvraagsformulier.​​​​​​​

Voorzorgsmaatregelen & Reservatie
​​​​​​​Alle aangekondigde schoolactiviteiten zijn voorlopig bevestigd. Er kunnen echter wijzigingen optreden, waarvan we jullie op de hoogte brengen indien die zich voordoen. Je kan dus al reserveren maar de betaling zal pas later worden gevraagd, wanneer jouw bezoek volgens de sanitaire maatregelen is bevestigd.

Info: zie de pagina Onderwijs en de FAQ of contacteer ons via groups@bozar.be.