‘Roger Raveel in je klas’

19 Apr. →
30 Juni'21

Workshops in scholen

Lager onderwijs (enkel voor Brusselse scholen)

Kijken, denken, voelen daar was ik mee bezig.” Roger Raveel (1921-2013)

Roger Raveel komt naar jouw klas! Of beter, een van onze enthousiaste gidsen brengt jouw leerlingen een bezoek en dompelt hen onder in de wondere wereld van Raveel. Deze Belgische kunstenaar wist als geen ander de schoonheid van zijn alledaagse omgeving op doek te verbeelden.

De leerlingen gaan op ontdekking en maken kennis met Raveel door te luisteren naar de verhalen van de gids. Daarna kruipen ze zelf in de huid van de kunstenaar door naar hun omgeving te kijken, te experimenteren en zelf te tekenen. Wat zou jij willen afbeelden en hoe zou jij dat doen? Kunnen de dingen rondom jou je ook inspireren om een kunstwerk te maken? Ten slotte komen de leerlingen nog een stap dichter bij Raveel. Ze ontdekken zijn unieke beeldtaal en voelen de kunstenaar aan in oefeningen die al hun zintuigen zullen prikkelen.

Praktisch

Publiek

Onderwijs

Lager Onderwijs

Taal

  • Frans Nederlands

Duur van de workshop
2x50 min 

Prijs
€ 140 per klas 

Reservatie
Via het aanvraagformulier.
Opmerking: deze activiteit is op dit moment bevestigd. In geval van wijzigingen in de sanitaire maatregelen zullen wij uiteraard voorstellen de activiteit uit te stellen of te annuleren en indien nodig terug te betalen.

Materiaal
​​​​​​​De gids zal materiaal meebrengen dat op afstand met de leerlingen zal worden getoond. Om contact te vermijden, vragen wij de school om zelf materiaal voor de activiteit mee te brengen: A4-bladen, potloden en stiften.

Deze activiteit is georganiseerd in het klaslokaal met strikte inachtneming van de gezondheidsmaatregelen voor onderwijs en cultuur. Download het protocole hieronder voor meer info.

Op deze pagina vind je ook alle informatie over de huidige gezondheidsmaatregelen en eventuele wijzigingen of annuleringen.