‘SOLD OUT - SPECIAL SCREENING : MAIDEN - Alex Holmes’

9 Maa.'20
- 19:00

CINEMA

International Women's Day

Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag slaan de Verenigde Naties, de Europese Commissie, de Britse ambassade in België en BOZAR de handen in elkaar voor de vertoning van Maiden. Deze documentaire vertelt het verhaal van Tracy Edwards, die als 24-jarige chef op charterboten in 1989 besloot om met een uitsluitend vrouwelijk zeilteam deel te nemen aan de Whitbread Round the World Race. Ondanks felle tegenwind wist Tracy het mannenwereldje een hak te zetten en te bewijzen dat vrouwen lang niet voor mannen moeten onderdoen in het zeilen. Ze verwezenlijkte haar droom en liet haar rechten als vrouw gelden.
​​​​​​​
Het thema van de Internationale Vrouwendag van dit jaar is "I am Generation Equality: Realizing Women’s Rights”, in lijn met de nieuwe multigenerationele campagne van de VN voor vrouwen, Generation Equality. Ze markeert de 25e verjaardag van de Verklaring en het Actieplatform van Peking, waarin wordt uiteengezet hoe systematische barrières, die vrouwen weerhouden van gelijke deelname op alle gebieden in het leven, kunnen worden weggenomen. Een visionaire agenda voor de empowerment van vrouwen en meisjes vandaag.

De Belgische première van Maiden zal worden bijgewoond door Tracy Edwards zelf en wordt gevolgd door een panelgesprek over vrouwenrechten en gendergelijkheid in de wereld van vandaag. 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Maiden - Alex Holmes (UK, 97', 2018, VO)