‘Vox Luminis’

8 Mei'20
- 20:00

Benjamin Britten

Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

Het Belgische Vox Luminis, bejubeld voor zijn sublieme interpretaties van oude muziek, treedt uit zijn comfortzone en zet de muziek van de Engelse componist Benjamin Britten in de kijker. Deze 20ste-eeuwse componist is een van de belangrijkste muziekpersoonlijkheden van de Engelse muziekgeschiedenis. In zijn a capella werken liet hij zich inspireren door de esthetiek van de renaissancepolyfonie, een repertoire waar Vox Luminis zich als een vis in het water voelt. Op het Aldeburgh Festival, opgericht door Benjamin Britten in 1948, waren de organisatoren zo overweldigd door de vocale kwaliteiten van Vox Luminis, dat ze het ensemble vroegen om alle koorwerken van Britten op te nemen. Vanavond hoor je in Belgische première enkele vocale juweeltjes van deze onvolprezen Engelse componist.  
 

Lionel Meunier
artistieke leiding
Programma
Benjamin Britten

Hymn to the Virgin

Benjamin Britten

Hymn to St Cecilia, op. 27

Benjamin Britten

Ad majorem Dei gloriam (A.M.D.G)

Benjamin Britten

The Sycamore Tree

Benjamin Britten

Advance Democracy

Benjamin Britten

Sacred and Profane

2019-2020

XX-XXI

Praktisch

Location

Koninklijk Conservatorium Brussel

Regentschapsstraat 30 1000 Brussel

In afwachting van algemene renovatiewerken, werden de nodige verbeterings- en veiligheidswerken uitgevoerd in het Koninklijk Conservatorium Brussel. BOZAR is verheugd om te kunnen terugkeren naar deze akoestische parel met enkele hoogstaande concerten.