‘Walk With Amal’

6 + 7
Okt.'21

Klein meisje, grote hoop

​​​​​​​In The Walk maak je kennis met ‘Little Amal', een grote pop die een jong Syrisch meisje voorstelt en zo alle ontheemde kinderen wereldwijd vertegenwoordigt. De kleine Amal maakt een lange reis van 8000 kilometer door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De opmerkelijke performance wil een artistiek antwoord op deze woelige tijden geven: een culturele odyssee die grenzen, politiek en taal overstijgt.

Op 6 en 7 oktober zal Amal bij ons in Brussel zijn voor een bijzondere artistieke tussenstop! In Brussel creëren dansers en circusartiesten een dansvoorstelling rond Amal met Sidi Larbi Cherkaoui als artistiek adviseur. Bij Abattoirs, waar de performance plaatsvindt, ontdekken we een kleine Amal die achtervolgd wordt door haar herinneringen. Alles om haar heen wat ooit normaal leek, lijkt plots een bedreiging. Het Kinderkoor van de Munt zal er zijn om Amal te vieren met kinderen, artiesten en volwassenen samen.

Een project rond brieven voor Amal van over de hele wereld is op weg naar het Théâtre National om duizenden kinderen een stem te geven. Een selectie van de brieven zal door de kinderen op het Muntplein in verschillende talen worden voorgedragen ter afsluiting van deze tweedaagse in Brussel. Neem deel en schrijf een brief met je vrienden, je familie of je klas!

Houd deze pagina in het oog voor meer informatie over het volledige programma.


Credits:
Artistiek directeur: Amir Nizar Zuabi 
Good Chance Production en collaboration avec Handspring Puppet Company
Voor het artistieke programma in Brussel:
Artistiek adviseur: Sidi Larbi Cherkaoui
Muzikale creatie: Sara Dziri en meer
Artistieke coördinatie: Chaire Mahmoud Darwich

In samenwerking met de Leerstoel Mahmoud Darwish, Bozar, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, de Munt, Cie EASTMAN, Circus zonder handen, P.A.R.T.S, Cultureghem, het Plateforme Citoyenne des réfugiés en vele andere school- en verenigingspartners.
Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel en de Stad Brussel.

Praktisch

Locations