‘Walk With Amal’

6 + 7
Okt.'21

Klein meisje, grote hoop

​​​​​​​In The Walk maak je kennis met ‘Little Amal', een grote pop die een jong Syrisch meisje voorstelt en zo alle ontheemde kinderen wereldwijd vertegenwoordigt. De kleine Amal maakt een lange reis van 8000 kilometer door Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De opmerkelijke performance wil een artistiek antwoord op deze woelige tijden geven: een culturele odyssee die grenzen, politiek en taal overstijgt.

Op 6 en 7 oktober zal Amal bij ons in Brussel zijn voor een bijzondere artistieke tussenstop! In Brussel creëren dansers en circusartiesten een dansvoorstelling rond Amal met Sidi Larbi Cherkaoui als artistiek adviseur. Bij Abattoirs, waar de performance plaatsvindt, ontdekken we een kleine Amal die achtervolgd wordt door haar herinneringen. Alles om haar heen wat ooit normaal leek, lijkt plots een bedreiging. Het Kinderkoor van de Munt zal er zijn om Amal te vieren met kinderen, artiesten en volwassenen samen.

Een project rond brieven voor Amal van over de hele wereld is op weg naar het Théâtre National om duizenden kinderen een stem te geven. Een selectie van de brieven zal door de kinderen op het Muntplein in verschillende talen worden voorgedragen ter afsluiting van deze tweedaagse in Brussel. Neem deel en schrijf een brief met je vrienden, je familie of je klas!


PROGRAMMA

WOENSDAG 6 OKT.'21
14u - Amal op het Muntplein!
Het Kinderkoor van de Munt zingt voor Amal
​​​​​​​14u30 - Amal gaat weer op pad!
Van het Muntplein naar het Slachthuis van Anderlecht
17u - Performance "Chased" in het Slachthuis van Anderlecht
Artistiek adviseur​​​​​​​ Sidi Larbi Cherkaoui - Directeur repetitie​​​​​​​ Oscar Ramos - Muziekcreatie Sara Dziri - Muzikanten Kapsy N'dia, Tister Ikomo - Kostuumbegeleider Veerle Van de Wouwer - Kostuums Corina Elst - Haar Lieve Pelckmans - Dansers & circusartiesten Dries Laukens, Ewa Wróblewska, Jonas Vandekerckhove, Kazutomi "Tsuki" Kozuki, Legett Eimi, Lora Ensing, Luca Tomaselli, Mark Van Den Thillart; Mei Li Dong Páez "Lily", Nabil Dina, Pol Van Den Broek, Rachid Bolahrir, Rania Barhoumi, Rocio Garrat, Stanislas Bruynseels, Thessa Krüger, Tim Laukens, Tom Brewee, Xian Vancanneyt…

DONDERDAG 7 OKT.'21
12u - Amal in het Maximiliaanpark!

Overhandiging van het cadeau dat door de kinderen van de deelnemende scholen en kunstenaars werd gemaakt
13u - Amal in de Kaaienwijk
Vertrek in de richting van de voetgangerszone naar het Muntplein
14u - Amal op het Muntplein!
Meerstemmige brieven van kinderen, begeleid door drie slam artiesten en dichters: Joy Slam, Carl Noric en Taha Adnan.


Credits:
Artistiek directeur: Amir Nizar Zuabi 
Good Chance Production en collaboration avec Handspring Puppet Company
Voor het artistieke programma in Brussel:
Artistieke coördinatie: Chaire Mahmoud Darwich
Technische coördinatie: Joachim Pochet (Théâtre National)

In samenwerking met de Leerstoel Mahmoud Darwish, Bozar, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, de Munt, EASTMAN, Circus zonder handen, Cultureghem, het Plateforme Citoyenne des réfugiés, De Kriekelaar, P.A.R.T.S en vele andere school- en verenigingspartners.

Praktisch

Locations

Muntplein

Publiek

Met kinderen en jongeren

De toegang tot de straatparade en de performances is vrij. Je hebt geen Covid Safe Ticket nodig om te komen, maar vergeet je mondmasker niet!

 

Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel en de Stad Brussel.