‘This is what you came for’

28 Apr. →
21 Juli'22

BelgianArtPrize 2021 : Els Dietvorst

Op 21 juli geeft Els Dietvorst een gratis exclusieve rondleiding doorheen de tentoonstelling. Afspraak om 15u bij Bozar (Horta Hal). 

 

BelgianArtPrize laureaat Els Dietvorst (°1964, Kapellen) is beeldend kunstenaar en filmmaker die 12 jaar woont en werkt in Zuidoost-Ierland. Dialoog, experiment en intuïtie zijn terugkerende strategieën in haar werk. Sinds de jaren 90 fascineren maatschappelijke vraagstukken als migratie, racisme en klimaatverandering haar. Ze onderzoekt de menselijke conditie, wat in haar oeuvre resulteert in thema's als leven en dood, angst, vervreemding en verlangen.

De tentoonstelling This is what you came for is opgevat als een ontmoeting en een uitnodiging. Het voorstel kwam voort uit de bijna rituele handelingen en creaties die Els Dietvorst begon tijdens de Covid-19 lockdown.


This is what you came for vindt gelijktijdig plaats op twee locaties in Brussel - De Centrale en Bozar -, en creëert een vloeiende golf tussen de twee plekken waar de ene de andere spiegelt. Een mix van sculptuur, installatie, video en performance laat je kennismaken met het universum van Els Dietvorst, waarin ze altijd op zoek is naar verbindingen met mensen en plekken creëert voor ontmoetingen.


In het kader van de BelgianArtPrize.

Praktisch

Location

Foyers

Op 21 juli geeft Els Dietvorst een gratis exclusieve rondleiding doorheen de tentoonstelling. Afspraak om 15u bij Bozar (Horta Hal). 

Productie

Partners

  • CENTRALE for contemporary art

Steun