Gepubliceerd op

Claus en Roeland Vermeulen

Beethoven Pianoforte Sessions

De broers Claus en Roeland Vermeulen brengen tijdens deze sessie met de pianosonates Der Sturm en Waldstein twee absolute topwerken van Beethoven tot leven op de Broadwood-pianoforte.

Fortepiano of John BROADWOOD (1732-1812) – London 1817

Dit artikel kadert in

Beethoven Pianoforte Sessions

Programma

Ludwig van Beethoven 1770-1827
Pianosonate nr. 17 in d, op. 31/2, 'Der Sturm' (1802)
Piano Sonata no. 21 in C, op. 53, ‘Waldstein’ (1804)

Biografieën

Claus Vermeulen werd geboren in 1992 in Bonheiden. Hij startte met pianolessen op zijn vierde en won zijn eerste wedstrijd op zijn tiende. Zijn middelbare studies volgde hij aan het Lemmensinstituut bij Stefan Celen en bij zijn vader, Jan Vermeulen. Later studeerde hij piano en volgde hij een master kamermuziek aan de LUCA School of Arts (Leuven). Tijdens zijn studies won hij verschillende prijzen en wedstrijden; zo bereikte hij onder meer de finale van het Concours van de Rencontres Internationales des Jeunes Pianistes (EPTA) in 2016.

Roeland Vermeulen ontdekte al vroeg de wonderbaarlijke wereld van de piano door zijn vader Jan Vermeulen, die tot op heden zijn leraar piano en pianoforte is. Hij won verschillende pianocompetities als de Cantabile-wedstrijd, de Steinway Competition en de EPTA International Piano Competition Belgium. Momenteel beëindigt hij zijn masteropleiding piano aan de Luca School of Arts, nadat hij zijn Bachelor behaalde met de grootste onderscheiding.