Gepubliceerd op

Sayuri Nagoya & Ronan Kernoa

Beethoven Pianoforte Sessions

De Japanse pianiste Sayuri Nagoya maakt van deze reeks gebruik om je te laten kennismaken met Anton Eberl, een vriend van Mozart en tijdgenoot van Beethoven. Ze koppelt een pianobewerking van het duet van Pamina en Papageno uit Mozarts Toverfluit aan een arrangement voor piano en cello van een ander fragment uit deze beroemde opera, ditmaal van de hand van Beethoven. De Franse cellist Ronan Kernoa vergezelt haar tijdens deze onderneming

Fortepiano of John BROADWOOD (1732-1812) – London 1817

Dit artikel kadert in

Beethoven Pianoforte Sessions

Programma

Ludwig van Beethoven 1770-1827
Pianosonate nr. 8 in c, op. 13, "Pathétique" (1798-1799)

Anton Eberl 1765-1807
12 Variaties op "Bei Männern, welche Liebe fühlen" uit het opera Die Zauberflöte van Mozart, voor piano, in Es (1791)

Ludwig van Beethoven
12 Variaties op "Ein Mädchen oder Weibchen" uit het opera Die Zauberflöte van Mozart, voor piano en cello, in F, op. 66 (1798)

Biografieën

Sayuri Nagoya werd geboren in Tokio en studeerde moderne piano bij Minoru Nojima aan de muziekuniversiteit van Tōhō Gakuen. Na een scriptie over historische instrumenten studeerde ze klavecimbel en voltooide ze een masteropleiding pianoforte aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. De muzikante heeft verschillende internationale prijzen en wedstrijden gewonnen (Rosenstock, Geelvinck, Prix Muzio Clementi, Square Piano Award…). Bij Brilliant Classics bereidt ze een eerste album voor dat opgedragen is aan Anton Eberl.

Ronan Kernoa studeerde moderne cello aan het conservatorium van Rouen en specialiseerde zich nadien in historische cello in Parijs en Brussel. Vervolgens studeerde hij viola da gamba, waarin hij zich bekwaamde bij Thomas Baeté en Wieland Kuijken. Hij treedt op met gerenommeerde ensembles als La petite bande, Bach Concentus, a nocte temporis, Les Muffatti en il Gardellino. Ronan Kernoa doceert viola da gamba aan het Institut supérieur de musique et de pédagogie de Namur (Namen).