© Belgian National Orchestra, Caroline Lessire

Gepubliceerd op

Bozar sluit fundraising campagne af met meer dan 100.000 euro op de teller

Op 18 januari brak een brand uit op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten. De brand bracht schade aan het grote tentoonstellingscircuit aan de Koningsstraat en de grote concertzaal Henry Le Bœuf met het orgel.

Kort na de brand volgden snel spontane hulpacties en schenkingen. Met de aankondiging van de fundraisingcampagne volgden giften van Bozar-mecenassen en mensen die Bozar een warm hart toedragen. Een aantal schenkers trad ook op als informele ‘ambassadeurs’ van de campagne; ze motiveerden hun netwerk om bij te dragen. Met de start van de ticketverkoop voor het nieuwe muziek seizoen kunnen tickethouders met een openstaand saldo een deel van hun krediet dat werd opgebouwd naar aanleiding van door corona geannuleerde voorstellingen nog steeds omzetten naar een gift.

Het totaal van de fundraising komt 113 939 euro gegeven door 967 verschillende donateurs. Bozar zal het geld inzetten voor de realisatie en relance van haar artistiek programma.

De fundraisingcampagne i.s.m. het digitaal platform Koalect liep op 31 mei af, maar wie wil, kan nog een donatie doen op het Bozar rekeningnummer BE26 6790 0011 9329 PCHQBEBB met de vermelding "DONATIE" of via dit formulier.

We willen jullie graag bedanken voor jullie donatie en hopen jullie snel terug te zien bij Bozar!