Gevel Paleis voor Schone Kunsten

Gepubliceerd op - Sam Veroone

Een warme kerstperiode met Bozar

Vakantie is meer dan enkel luieren in de zetel. Geef wat pit aan je vrije kerstdagen en kom met de hele familie een bezoek brengen aan uiterst interessante expo’s en evenementen. Onze leuke bezoekersgidsen voor kinderen en interactieve expo's zullen zowel jong als oud kunnen fascineren!

Bovendien lees je in onderstaande belevingsgidsen bijzondere weetjes en tips om het bezoek nog boeiender te maken. Je kan ook korte maar leuke opdrachten uitvoeren die je aan het denken zetten. Begint het al te kriebelen?!

De bezoekersgidsen vind je in de exporuimtes en hieronder in digitale versie.

Ons aanbod:

Laat je meeslepen langs de architecturale meesterwerken van het art nouveautijdperk en kom meer te weten over de link met de Congo-Vrijstaat.

Als aanvulling op de tentoonstelling van Horta, creëerde de Frans-Canadese Kiwanga een decoratief vloerkleed met bloemenpatroon die een botanische betekenis geeft aan de relatie tussen België en Congo.

De tentoonstelling schetst een totaalbeeld van het werk van Tàpies gedurende zijn hele carrière, met meer dan 120 werken, waarbij elk decennium het licht schijnt op een andere stijl.

Play stelt het architecturale werk van het Gentse NU architectuuratelier tentoon. Experimenteer op een speelse manier met creaties van de internationaal bekende studio.

Beide kunstenaars leggen de klimaatverandering bloot aan de hand van indrukwekkende landschappen en interactieve simulaties waarbij je je eigen digitale tuin kan creëren. 

Simulatie tentoonstelling Ginsberg
© Alexandra Daisy Ginsberg

Wie liever naar prachtige muziek luistert, kan genieten van Het Belgian National Orchestra die Tsjaikovski voorschotelt, samen met live illustraties en een verhalenverteller!

Voor meer informatie kan je klikken op de titel van het evenement of via onderstaande carrousel.