Gepubliceerd op

Open Call voor de tweede muziekresidentie van Halaqat, met de klemtoon op improvisatie, etnische muziek en volksmuziek

20 tot 25 mei 2022 in Brussel

Voor Halaqat organiseren Bozar en het Goethe-Institut, samen met Werkplaats Walter in België en het Amman Jazz Festival in Jordanië, in 2021/2022 een residentieprogramma voor muzikanten. Ze zijn op zoek naar zes gemotiveerde, opkomende professionele muzikanten uit zowel de Arabische wereld als uit Europa om elkaar in Brussel (België) van 20 tot 25 mei 2022 te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en op te treden.

Het residentieprogramma wil focussen op vrije improvisatie, experimenteren en het (letterlijk) live uitwisselen van muzikale ideeën. Het streeft ernaar muzikanten die elkaar niet kennen samen te brengen en hun de kans te bieden op te treden, te improviseren, te experimenten en op zoek te gaan naar wat hen verenigt. Het residentieprogramma bestaat uit een cyclus van drie residenties die allemaal in Brussel plaatsvinden. Een eerste residentie rond jazz en elektronische muziek vond plaats in november-december 2021 en die bracht vijf muzikanten (afkomstig) uit beide regio’s samen.

Deze open call betreft de tweede residentie. Die focust op improvisatie, etnische muziek en volksmuziek en vindt plaats van 20 tot 25.05.2022. De laatste residentie in de herfst van 2022 zal focussen op grotere ensembles, ook artiesten die aan een van de twee eerdere residenties hebben deelgenomen, kunnen zich ervoor inschrijven.

Deadline voor de inschrijving: 10.02.2022

De geselecteerde artiesten zullen hun uitnodiging op 24.02.2022 ontvangen

Dit residentieprogramma voor muzikanten is een onderdeel van het Europese project Halaqat georganiseerd door het Goethe-Institut en Bozar – het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel – en wordt mee gefinancierd door de Europese Unie.