Gepubliceerd op

Open call voor een audiovisueel residentieprogramma met een focus op documentairefilm

Het Goethe-Institut en Bozar starten samen met Atelier Graphoui, Cinemaximiliaan en Sound Image Culture - SIC in 2022 met een audiovisueel residentieprogramma voor vier gemotiveerde aanstormende professionele filmmakers uit de Arabische diaspora die in België wonen.

In 2022 zullen ze elkaar kunnen ontmoeten, ideeën uitwisselen en elk afzonderlijk in België een korte documentairefilm maken. Twee van de vier geselecteerde residenten worden verbonden aan Cinemaximiliaan, de twee andere aan Atelier Graphoui. Wie waar gaat werken, hangt af van het profiel en project van de residenten.

Dit audiovisueel residentieprogramma is een onderdeel van het project Halaqat, georganiseerd door het Goethe-Institut en Bozar, en wordt mee gefinancierd door de Europese Unie.

Deadline om in te schrijven is 22 Okt.’21. 

Het Europees project Halaqat wordt uitgewerkt door het Goethe-Institut in samenwerking met Bozar – Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Halaqat wordt medegefinancierd door de Europese Commissie (onder de naam EU-LAS CULTURE), het Goethe-Institut en Bozar.