halaqat

Gepubliceerd op

Open call voor een residentie rond beeldende kunsten met een focus op mediakunst

Bozar – Paleis voor Schone Kunsten Brussel en het Goethe-Institut organiseren in het voorjaar van 2022 samen met iMAL in België en Cairotronica in Egypte een residentieprogramma voor mediakunst. Wij zijn op zoek naar vier kunstenaars uit de Arabische wereld en Europa om deel te nemen aan een residentie van twee weken in Brussel. Het programma bestaat uit twee sessies, waaruit de geselecteerde deelnemers kunnen kiezen: een in maart 2022 (14-27.03.22), en een in mei 2022 (16-29.05.22).

Het residentieprogramma is toegespitst op prototypeontwikkeling, experiment en het uitwisselen van ideeën met andere kunstenaars met diverse achtergronden.

De deelnemers krijgen toegang tot de infrastructuur van iMAL en tot haar Fablab, waar de concepten van kennisuitwisseling, doe-het-zelfcultuur en opensource-gemeenschappen centraal staan. De kunstenaars worden uitgenodigd om aan de zijde van het iMAL-team te werken, met een gemeenschappelijk doel: zelfstandig produceren en experimenteren, door voort te bouwen op elkaars deskundigheid. De kunstenaars krijgen daarbij beperkte ondersteuning, maar er wordt verwacht dat zij een minimale kennis hebben over het gebruik van de beschikbare machines.

Dit residentieprogramma voor beeldende kunsten kadert binnen het project Halaqat dat wordt georganiseerd door het Goethe-Institut samen met Bozar - Paleis voor Schone Kunsten Brussel en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

Deadline voor inschrijvingen: 21 okt. ’21

Houd er rekening mee dat enkel met de geselecteerde kunstenaars uiterlijk in de week van 22 november contact zal worden opgenomen.

Het Europees project Halaqat wordt uitgewerkt door het Goethe-Institut in samenwerking met Bozar – Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Halaqat wordt medegefinancierd door de Europese Commissie (onder de naam EU-LAS CULTURE), het Goethe-Institut en Bozar.