16

Het Paleis voor Schone Kunsten werd in de jaren ʼ20 gebouwd op een site met aanzienlijke hoogteverschillen. Het gebouw telt dus veel trappen, waardoor bepaalde ruimtes niet altijd even toegankelijk zijn voor personen met beperkte mobiliteit. Daarom hebben we een aantal maatregelen getroffen die ervoor zorgen dat alle bezoekers optimaal van BOZAR’s aanbod kunnen genieten.

Voorstellingen en concerten
Personen in een rolstoel betalen een voorkeurstarief van € 6, mits reservatie

Meld je bij aankomst op het evenement aan:

  • bij de infodesk in de vestibule, via de hoofdingang van het Paleis voor Schone Kunsten (Ravensteinstraat 23)
  • bij onze veiligheidsdienst, via de ingang aan de Terarkenstraat 2

Een onthaalmedewerker brengt je vervolgens naar de parterre, het zaalniveau dat het gemakkelijkst bereikbaar is.

Tentoonstellingen
De toegang is gratis voor personen in een rolstoel en hun begeleider.

Meld je bij aankomst aan bij BOZAR TICKETS (Ravensteinstraat 16) of bij de Infodesk in de vestibule van het Paleis voor Schone Kunsten (Ravensteinstraat 23). Een onthaalmedewerker begeleidt je vervolgens via de lift naar het tentoonstellingsparcours, en staat eveneens klaar om je over de treden langs het parcours heen te helpen (indien nodig met een elektrisch platform).

Hosted Events
Neem voor meer informatie over de toegankelijkheid van het gebouw tijdens Hosted Events contact op met de organisator van het evenement in kwestie.


 

Meld ons vooraf je bezoek via de contactgegevens hieronder. Op die manier kunnen we je zo goed mogelijk informeren en je bezoek ook zo goed mogelijk voorbereiden.

Kon je ons vooraf niet verwittigen? Meld je dan aan de ticketbalie (Ravensteinstraat 16) of aan de infobalie in de vestibule van het Paleis voor Schone Kunsten (Ravensteinstraat 23). We helpen je zo goed mogelijk verder.

Ingang

De ingang van het Paleis voor Schone Kunsten is een klapdeur. Heb je hulp nodig om deze deur te openen? Meld je dan bij de ticketbalie (Ravensteinstraat 16). Een medewerker zal je verder helpen.

Sanitair

Er is een toegankelijk toilet voor mensen met een handicap. In de foyer neem je de deur rechts naast de grote trap. Ga de gang door tot aan de toiletten.

Assistentiehonden

Assistentiehonden die duidelijk herkenbaar zijn, zijn toegelaten.

ROLSTOEL

Indien nodig kan je een rolstoel reserveren via het onderstaande nummer.

CONTACT

+32 (0)2 507 82 15 - fieldcoordination@bozar.be

PARKING

In de buurt van het Paleis zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor personen met beperkte mobiliteit.