27

Onze tentoonstellingen zijn momenteel open maar enkel voor individuele bezoekers.

We hopen zo snel mogelijk te kunnen aankondigen wanneer de groepsrondleidingen hervatten. Ondertussen kan je een online Guides on Screen-rondleiding reserveren.


 

Welke tariefformule komt mij het voordeligst uit?

Standaard tarieven
Groepen vanaf 10 personen hebben recht op een korting (25% decimalen worden afgerond naar boven) op elk tentoonstellingsticket. Een groep vanaf 10 personen geniet ook van 1 gratis ticket. Het groepstarief is niet van toepassing op deelnemers die apart betalen en is niet cumulatief met andere kortingen (bijvoorbeeld de Museum Pass). U vindt alle tarieven van de tickets via de pagina van de tentoonstelling die u wenst te bezoeken.

Prijs gids: € 85 tijdens de week – € 107 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes.

Corporate tarieven
Voor bedrijven is het tarief € 160 per gids. Deze prijs laat enerzijds een volledige en meer flexibele afhandeling van de reservatie toe en anderzijds de financiering van rondleidingen voor kwetsbare doelgroepen en verenigingen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op +32 2 507 84 57 of via events@bozar.be.

Bepaalde groepen genieten een kortingstarief voor rondleidingen in de tentoonstellingen: 

Schoolgroepen (-26 jaar)
€ 70 tijdens de week en € 80 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes, gids en tickets voor de tentoonstelling inbegrepen. Max. 10 personen per groep. 

Kwetsbare doelgroepen en verenigingen
Rondleidingen op maat zijn mogelijk via Article 27Paspartoe of Vrijuit.
Gids: € 70 tijdens de week en € 80 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes (tickets niet inbegrepen). Max. 10 personen per groep.
Tickets: verschillende kortingsmogelijkheden, contacteer ons (+32 2 507 83 36 of groups@bozar.be).

Doven en slechthorenden
Gids: € 85 tijdens de week - € 107 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes (tickets niet inbegrepen). Max. 10 personen per groep.

Voor meer info, ga naar de pagina Rondleidingen en groepen.
 

Hoe reserveer ik een rondleiding?

Rondleidingen moeten minstens drie weken op voorhand worden gereserveerd (of onder voorbehoud, op kortere termijn). Reserveer je rondleiding via het onlineformulier specifiek voor jouw groep:

Alle reservaties worden schriftelijk bevestigd met vermelding van de datum en het uur van het bezoek, de betalingswijze en de praktische afspraken.

De betaling moet drie weken vooraf gebeuren.

Info: +32 2 507 83 36 - groups@bozar.be
(openingsuren verkooppunt: maandag tot vrijdag tussen 10:00 en 17:00.)
 

Hoe verloopt een online rondleiding?


Een online rondleiding is een groepsbeleving en een gepersonaliseerd ontmoetingsmoment. De gids geeft een aangepaste presentatie en beantwoordt alle vragen. Verwacht je aan exclusieve beelden en een inkijk in de tentoonstelling. Het is een interessante inleiding op een privé-bezoek: alleen, met je familie, de school of jouw vereniging. 

Praktisch
•    Handleiding voorzien
•    Prijs: € 70 tijdens de week, € 80 tijdens het weekend, feestdagen en nocturnes
•    Vooraf contact tussen de gids en de groepsverantwoordelijke, per mail
•    Duur: 1u + 15’ inlooptijd, ontmoetingsmoment
•    Onbeperkt aantal deelnemers

Hoe verloopt de betaling van het bezoek?

Bestelling van de gids
Alle reservaties worden schriftelijk bevestigd met vermelding van de datum, het uur van het bezoek, de betaalwijze en de praktische afspraken. De betaling moet ten laatste drie weken vooraf gebeuren, per overschrijving.

Bestelling van de tickets
De bestelling dient op hetzelfde moment als de reservatie van de groep of de gids te gebeuren. De tickets worden verkocht per timeslot.
 Je kunt op twee manieren betalen:
•    Tot de dag voor het bezoek, MET GIDS: De tickets worden besteld bij de reservatie van de gids. Deze dienen uiterlijk 1 werkdag voor het bezoek betaald te worden via ons callcenter en betaal , dat kan met je kredietkaart (Visa, Mastercard of American Express). Je ontvangt je tickets via e-mail. Druk de e-tickets thuis af of sla ze op je smartphone op. Gelieve jouw klantennummer en het reservatienummer bij de hand te houden als je ons contacteert.
•    ZONDER GIDS: De tickets worden gereserveerd bij de reservatie van de groep, op dezelfde dag betaal je de tickets via ons callcenter met je kredietkaart (Visa, Mastercard of American Express). Je ontvangt je tickets via e-mail. Druk de e-tickets thuis af of sla ze op je smartphone op. Gelieve jouw klantennummer en het reservatienummer bij de hand te houden als je ons contacteert. 

Callcenter: +32 2 507 82 00. Van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 17u 

Mag ik zelf mijn groep rondleiden? Waarmee moet ik rekening houden?

Om het comfort en de veiligheid van de bezoekers te garanderen beperken we het aantal groepen in de tentoonstellingen. 

Momenteel worden er geen externe gidsen toegelaten omwille van de strikte veiligheidsmaatregelen. Ons gidsenteam ontvangt alle laatste updates in verband met deze maatregelen.
Een inleiding vóór het betreden van de expo zalen is wel mogelijk. 
Gelieve het aangegeven maximum aantal personen per zaal te respecteren. 

Zijn de tentoonstellingen toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit?

Vermeld bij je reservatie de vraag om assistentie: wij voorzien alvast medewerkers voor de begeleiding in de lift. 

Er zijn wandelstokken met zitje ter beschikking aan de ingang van de tentoonstellingen.
Personen met beperkte mobiliteit genieten een verlaagd tarief. Ga naar de pagina groepstarieven en de pagina tarieven & kortingen voor meer info.

Kan ik een gereserveerde rondleiding wijzigen of annuleren?

Wijzigingen of annuleringen moeten minstens drie weken vooraf per e-mail worden aangevraagd via groups@bozar.be.

‘Corona’ annulatie: als de rondleiding niet kan doorgaan door afwezigheid van de gids of door de annulatie van het evenement, wordt de rondleiding terugbetaald.

Onze freelancegidsen houden dat moment vrij in hun agenda voor je groep. Indien het bezoek laattijdig geannuleerd wordt, mogen ze het bezoek toch factureren. Gelieve dus minstens drie weken op voorhand je bezoek te verplaatsen of annuleren zodat we niet nodeloos kosten moeten aanrekenen. Een groep zonder gids vragen we uiterlijk twee weken vooraf te annuleren, zodat we de kans kunnen geven aan andere groepen om op dat moment te komen.

Wat moet ik doen als mijn groep te laat komt voor de rondleiding?

Neem bij vertraging zo snel mogelijk contact op met het onthaal op het nummer +32 479 98 66 12 of op +32 2 507 82 15.

Bij laattijdige aankomst die ons werd meegedeeld, zullen we de rondleiding inkorten met de duur van de vertraging. Als we binnen het kwartier na het gepland begin van het bezoek geen bericht ontvangen, kunnen we de rondleiding helaas niet meer garanderen.

Hoe verloopt het onthaal van mijn groep op de dag van het bezoek?

Tenzij anders aangegeven in de schriftelijke bevestiging melden de groepen zich aan in het Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel.
De gids(en) wacht(en) zijn/haar/hun groep(en) op aan de Info Desk (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel). Volg de aanwijzingen op de kaart onderaan deze pagina.
De deelnemers aan de groepsrondleiding worden minstens 15 minuten voor aanvang van het bezoek verwacht aan de INFODESK.

Waar kan ik iets eten voor of na mijn bezoek?

BOZAR Restaurant en BOZAR Café Victor zijn dé place to be voor wie nog even wil nagenieten. Info en reservatie via de respectieve websites.

BOZAR beschikt niet over een restaurant waar grote groepen terechtkunnen. Wij bevelen de volgende zaken aan in de buurt waar je kunt picknicken of een hapje eten:

Cafetaria BIP – Brussel Info Plein
Capaciteit: 110 personen
Van 10:00 tot 18:00
Reservatie via: bipforrent@bip.irisnet.be
Koningsstraat 2-4, 1000 Brussel

Hoe geraak ik in het Paleis voor schone Kunsten?

Met het openbaar vervoer: bus (27, 29, 38, 63, 65, 66, 71 en 95), tram (92, 94), metro (haltes Centraal Station en Park) en trein (Brussel-Centraal)

Parking: Albertina (Gerechtsplein 16, 1000 Brussel)
Autocarparking van Stad Brussel: Kardinaal Mercierstraat (naast Brussel-Centraal)