16

In 2021 zou Roger Raveel (1921-2013) 100 jaar geworden zijn. Een ideale gelegenheid voor BOZAR om een grote retrospectieve aan zijn werk te wijden. 


Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20e eeuw, maar hij onderscheidde zich radicaal van zijn generatiegenoten door een geheel eigen en bijzondere beeldtaal, balancerend tussen figuratie en abstractie en met zijn eigen omgeving als belangrijkste inspiratiebron. 


Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling Raveels lange artistieke parcours en het ontstaan van zijn unieke plastische visie. 

Wist je dat?

 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Maak kennis met Roger Raveel

  De eeuwige individualist

  In 2021 zou hij 100 jaar geworden zijn. Roger Raveel is een van België’s grootste naoorlogse kunstenaars. In een wereld waarin de kunsten steeds internationaler worden, blijft hij lokaal. Hij kiest niet resoluut voor een bepaalde school of stroming, maar ontwikkelt zijn eigen stijl. Ligt zijn eigenzinnigheid aan de basis van het opmerkelijke oeuvre dat hij nalaat? BOZAR wijdt vanaf 18 maart een retrospectieve aan zijn werk. Een kennismaking.

  — gepubliceerd op
 • Roger Raveel, een kleurrijke tentoonstelling op maat van kinderen en jongeren

  Onze retrospectieve in het teken van Roger Raveel, de grootste Belgische naoorlogse schilder, is de ideale tentoonstelling voor verschillende generaties om samen een leuk moment te beleven. Om kinderen, klein én groot, volop van hun bezoek te laten genieten, kan je onze nieuwe bezoekersgids voor alle leeftijden raadplegen.

  — gepubliceerd op
 • Monumentale statements

  ROGER RAVEEL ALL OVER

  Roger Raveels kunst staat met beide voeten in de wereld. De kunstenaar had een onuitputtelijk verlangen om de band tussen kunst en leven zou nauw mogelijk te maken. Dat doet hij op alle denkbare – of ondenkbare – manieren. Soms maakt hij statements die letterlijk of figuurlijk zo groot zijn dat je er als mens moeilijk om heen kan. Kom dichter bij Raveel en ontdek zijn monumentale werken in de publieke ruimte van onze hoofdstad.  

  — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Zie ook