‘Guides on screen’

9 Nov.'20 →
21 Juli'21

Online rondleidingen voor het onderwijs en verenigingen

Met “Guides on screen” nemen onze gidsen jouw klas of vereniging mee op sleeptouw door onze tentoonstellingen, gewoon vanuit het klaslokaal. Net als onze traditionele interactieve rondleidingen bezorgt deze onlinerondleiding de jongeren en de deelnemers een persoonlijke ervaring. Ze worden aangespoord om beelden te analyseren, scherpen tijdens oefeningen en groepsgesprekken hun kritische blik aan en staan stil bij de emoties die de werken oproepen.

De rondleiding wordt georganiseerd via Zoom, waardoor de deelnemers zowel thuis als samen in de klas de sessie kunnen volgen. Bij sessies in groep is het aangewezen meerdere schermen te gebruiken, zodat de leerlingen of jongeren kleine groepjes kunnen vormen en hun interactie extra wordt geprikkeld.

Deze ervaring kan uiteraard ook worden aangevuld met een individueel of gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling. Wie zich niet kan verplaatsen, kan een virtueel bezoek brengen aan onze tentoonstellingszalen.

Behandel je momenteel een specifiek thema of project? Laat het ons weten! Dan passen wij onze rondleidingen aan jouw verwachtingen aan.


Tentoonstellingen 

Danser brut
Datums van de tentoonstelling: 24.09.2020 - 10.01.2021
Datums van de onlinerondleiding: beschikbaar tot juni 2021
Thema's rondleiding: dansexpressie in heden en verleden, lichamelijke uitdrukkingskracht, 'Art brut' en hedendaagse kunst, verbeeldingskracht, dans, kunst en therapie

Hotel Beethoven
​​​​​​​Datums van de tentoonstelling: 13.10.2020 – 14.02.2021
Datums van de onlinerondleiding: beschikbaar tot juni 2021
Thema's rondleiding: de kracht van iconische beelden, vrijheid van meningsuiting, de relatie tussen beeldende kunst en muziek of tussen kunst en macht, doofheid en het horen

Roger Raveel. A Retrospective
​​​​​​​Datums van de tentoonstelling: 18.03 - 21.07.2021
​​​​​​​Datums van de onlinerondleiding: vanaf 19.04.2021
Thema's rondleiding: figuratieve en abstracte kunst, de relatie tussen de kunstenaar en zijn omgeving


Reviews

"Net of je de gids alleen voor je zelf hebt. Er is geen eenvoudigere manier om in deze tijden toch ‘live’ cultuur in huis te halen. Geeft zin om nadien nog meer op te gaan zoeken of te ontdekken over Beethoven... Zo comfortabel vanuit je luie zetel, waar je ook bent… Geen drukte of afleiding rondom, alle aandacht is 100% voor de rondleiding en de gids."

Praktisch

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

Secundair onderwijs, deeltijds kunstonderwijs (12-26 jaar), hoger onderwijs en verenigingen

Van dinsdag tot zondag

Prijs: €70

Duur: 1u30

Reservaties: via het aanvraagformulier

Info: groups@bozar.be

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze maatregelen voor schoolgroepen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.