‘L’ Herbe de l’Oubli’

20 Okt.'20
- 12:40

Cie Point Zero

​​​​​​​"Een bijtend stuk over kernenergie dat regeringsleiders gewoon moeten zien!" Met die lovende woorden omschrijft La Libre Belgique het inspirerende theaterstuk L'herbe de l'oubli over de nasleep van Tsjernobyl. Het leverde het theatergezelschap Point Zéro in 2018 de persprijs voor beste voorstelling op. Terwijl de wereld in de ban is van de grootste gezondheidscrisis van de voorbije decennia, krijgt dit theaterstuk – geschreven en geregisseerd door Jean-Michel d’Hoop – een bijzondere bijklank en herinnert het ons eraan dat de coronapandemie van 2020 al snel zou vervagen in het licht van een kernramp. Een stuk dat perfect strookt met de missie van Point Zéro, het Brusselse theatergezelschap dat in 1993 werd opgericht en de schaduwkant opzoekt van de mens als voorwerp of het voorwerp dat steeds menselijker wordt.

Jean-Michel d’Hoop
eindregisseur, tekst
Ségolène Denis
marionetten

Theater

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

2020-2021

Les Midis du Théâtre

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

Taal

  • Frans

Prijs: € 8

Schoolgroepen: € 6 per leerling/student. Beperkte capaciteit, vooraf te boeken via het aanvraagformulier. Contact: groups@bozar.be. 

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Ontmoetingen met de artiesten aan het einde van de theatervoorstellingen worden tijdelijk opgeschort.