‘Les Midis du Théâtre’

2020-2021

2020 - 2021

Ons nieuwe theaterseizoen brengt eens te meer de actualiteit voor het voetlicht. Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid kaarten de Franstalige theaterstukken op het programma de grote thema's van onze tijd aan. Het milieu en de nucleaire dreiging, de toenemende onverdraagzaamheid tegenover migranten, de complexiteit van onze meervoudige identiteit, de ravage die het kolonialisme aanrichtte ... Het zijn uiteenlopende thema's die vaste waarden als Françoise Bloch, Dominique De Staercke en Jean-Marie Piemme naar het podium drijven, bijgestaan door jong talent als het theatergezelschap La Station, Aminata Abdoulaye Hama, Khadim Fall en Lorie-Joy Ramanaïdou. Zij kruipen in de huid van hun personages om ons een spiegel voor te houden en het te hebben over onze twijfel, onze neigingen, onze paradoxen en onszelf.

Praktisch

Locations

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

Prijs: € 8

Schoolgroepen: € 6 per leerling/student. Beperkte capaciteit, vooraf te boeken via het aanvraagformulier. Contact: groups@bozar.be. 

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Ontmoetingen met de artiesten aan het einde van de theatervoorstellingen worden tijdelijk opgeschort.