‘Mirrors in the dark - Šimon Holý’

6 Okt.'22
- 19:30

Marie en haar vriend František proberen hun relatie te redden door 36 vragen te beantwoorden die er volgens wetenschappers voor zorgen dat je verliefd wordt op iemand. Marie is net dertig geworden en zit vol met belangrijke vragen zoals: Is het de moeite waard om een carrière als danseres na te streven als ze nooit succesvol zal zijn? Zal ze in staat zijn haar angst voor middelmatigheid te overwinnen en gelukkig te zijn met zichzelf? Zal haar moeder ophouden aan haar levenskeuzes te twijfelen? En nog belangrijker, is haar relatie het waard om gered te worden?

Šimon Holý (Praag, 1994) studeerde af aan de afdeling Feature Film Directing van de FAMU. Tijdens zijn studie regisseerde hij vijf korte films die op verschillende filmfestivals in première gingen. Holý werkte ook als filmcomponist voor veel films van opkomende Tsjechische filmmakers. Mirrors in the Dark is zijn speelfilmdebuut.

De film maakt deel uit van Focus on contemporary Czech film in het kader van het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Films

Klassieke muziek

Oude muziek

2022-2023

Focus on Czechia

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Tsjechisch
  • Ondertiteling: Engels

(CZ, 2021, DCP, 83')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

VT-kaart

6 -

EU Disability card

6 -