‘YOUth Day’

11 Mei'20
- 10:00

Next Generation, Please!

Op maandag 11 mei komen jongeren uit het secundair en het hoger onderwijs samen om, in het kader van de YOUth Day, deel te nemen aan een dubbele interactieve rondleiding, helemaal gratis. De centrale thema’s zijn: de toe-eigening van plaatsen, identiteit, consumptie en intergenerationele dialoog.

Tijdens het eerste deel neemt een ervaren BOZAR-gids de jonge bezoekers mee op een ontdekkingstocht doorheen het Paleis Voor Schone Kunsten. Het Art Deco monument, ontworpen door de architect Victor Horta is sinds de opening in 1928 het grootste kunstenhuis van België. Achter de façade van het iconische gebouw gaan er heel wat bekende en minder bekende verhalen schuil. Samen met de leerlingen en studenten zoeken de gidsen naar antwoorden op vragen als: “Wie bepaalt wat erfgoed is?” en “Wie is eigenaar van zulke publieke monumenten?”. 

In tweede instantie vragen we de jongeren na te denken over identiteit, consumptie en diversiteit tijdens een bezoek aan de interactieve tentoonstelling Next Generation, Please!. Deze door jongeren uitgewerkte en opgezette expositie kaart thema’s aan als feminisme, klimaatsverandering, migratie, burgerschap en politiek. Dit deel van het bezoek wordt in goede banen geleid door de jonge kunstenaars zelf, die in dialoog treden met de leerlingen en studenten. 

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten