starts4water

Gepubliceerd op

De STARTS4Water-oproep voor kunstenaars is er!

Water is leven!
Alle levende wezens hebben water nodig om te overleven. Niet alleen bestaat het menselijk lichaam voor 60 procent uit water, het is ook essentieel voor de productie van voedsel, kleding, computers en voor afvalverwerking en het gezond houden van het milieu en onszelf. En toch gaan we niet op duurzame wijze om met deze vitale hulpbron.

Water is een mondiale uitdaging die om regionale oplossingen vraagt. Dit komt omdat de effecten en gevolgen van waterbeheer kunnen variëren naargelang de geografie, de infrastructuur, het klimaat en de impact van menselijke activiteiten op het milieu.

Met deze oproep willen we de aanzet geven tot een reeks samenwerkingsverbanden tussen kunstenaars, onderzoekers en gemeenschappen die leiden tot projecten om het bewustzijn aan te scherpen en/of concrete oplossingen te bieden voor regionale uitdagingen op het gebied van water in Europa.

Het doel van de residentie is dat JIJ de creatieve ecosystemen van lokale bedrijven, onderzoeksinstellingen en gemeenschappen betrekt in een samenwerkingsproces van kunst en innovatie. Een selectie van de resultaten van de residentie zal te zien zijn in Bozar - Paleis voor Schone Kunsten (Brussel) als STARTS-partner, tijdens de STARTS4Water tentoonstelling in het najaar van 2022.

Dien jouw voorstel vóór maandag 30 augustus 2021 in als je een kunstenaar bent die wil bijdragen tot het duurzaam beheer van water door middel van experimenteel gebruik van en/of kritische reflectie op digitale technologieën.

De partners in het STARTS4Water-consortium: LUCA School of Arts (België) in samenwerking met Gluon (België), Thyssen-Bornemisza Art Contemporary - TBA-21 (Oostenrijk), Universal Research Institute (Kroatië) ,V2_Lab for the Unstable Media (Nederland), Ohi Pezoume/ UrbanDig Project (Griekenland) en Cittadellarte - Fondazione Pistoletto (Italië) en STARTS-partner Bozar (België)

#STARTS4Water #startseu #CallForArtists #WaterManagement #RegionalChallenges #SDGs #ArtisticResidencies #technology #science #art #NewNarratives #NewWaterRealities #WaterFutures #SDG14 #SDG6

#BozarArtsScienceTech #opencall