25

Door de geldende gezondheidsmaatregelen, is deze tentoonstelling helaas geannuleerd. We werken momenteel samen met de curatoren en de kunstenaars om de tentoonstelling te vertalen naar een digitaal alternatief op onze website. Blijf op de hoogte voor meer informatie en zorg goed voor jezelf, je familie en vrienden.

​​​​​​​De klimaatopwarming is het belangrijkste fenomeen van onze tijd. Nu alle sociale, politieke en esthetische referentiekaders flink door elkaar worden geschud, zijn kunstenaars ons kompas. Ze rukken zich los van kaders en beelden zich nieuwe vormen in die ons wegwijs maken en een beeld schetsen van de tijd die gaat komen.
In 2017 hebben de kunstacademie van Annecy Alpes en het Centre de la Photographie Genève het onderzoeksplatform Effondrement des Alpes opgericht. Het platform brengt kunstenaars samen met ontwerpers, architecten, theoretici, wetenschappers en anderen die zich zorgen maken over de veranderingen die de opwarming van de aarde in realtime veroorzaakt. 
​​​​​​​
BOZAR opent in samenwerking met Effondrement des Alpes een ‘Galerij der toekomsten’. Van oktober tot april presenteren hedendaagse kunstenaars, architecten, dichters en performers in deze Galerij nieuw werk in de vorm van zogenaamde ‘patches’, tijdelijke 'mini-tentoonstellingen' die mekaar afwisselen. Allen kozen ze voor hun ‘mini-tentoonstelling’ een datum tussen nu en 2100 en presenteren ze hun visie op de toekomst. In deze evoluerende tentoonstelling vermengen en volgen de artistieke projecten elkaar op. Je stapt een galerie binnen, of een tunnel of mijn – een ruimtetijd waar verschillende kunstenaars bedrijvig zijn. Je bevindt je dan in het jaar 2031, 2099, 2068 of 2088 en ervaart kunst uit wat mogelijk de/jouw toekomst kan zijn.
 

Patch 01: Gilbard, Juliette le Monnyer, Lucie Payoux 
08.10 - 01.11.20

Patch 02Armin Linke 
08.10 - 22.11.20

​​​​​​​Patch 03: Sandra Lorenzi 

Patch 04: Toma Muteba Luntumbue 

Patch 05: Ursulab & the Biofrictions network 

Patch 06: Anne Kawala 

Patch 07: Pierre Gaignard, Cécile Guichard, Anne-Sarah Huet, Quentin Lazzareschi,  Stephen Loye, Louise Mervelet 

Patch 08: Josep-Maria Martin 

Patch 09: Mabe Bethonico 

Patch 10: Béatrice Josse 

Patch 11: Suely et Isael Maxacali 

Patch 12: ​​​​​​​Michel François 

Wist je dat?

Voorbij