‘Le Discours’

2 Feb.'21
- 12:40

L'ESACT - Conservatoire Royal de Liège

Gebaseerd op het uitmuntend geschreven en bevlogen pamflet van Aimé Césaire, als een heuse akte van beschuldiging en bevrijding. Le Discours verdient onmiskenbaar een plaats tussen de grote teksten die onze beschaving vormgaven en brengt een ode aan de traditionele zwarte waarden die door de kolonisatie uit zo vele culturen zijn verdwenen. Khadim Fall en Lorie-Joy Ramanaïdou zijn twee jongeren van Afrikaanse afkomst en bewijzen dat de tekst nog steeds brandend actueel is. De een woont op het Afrikaanse continent, de ander op Europese bodem. Hun gedeelde wens om iets met Aimé Césaires meesterwerk te doen bracht hen samen. Le Discours is gegroeid uit een drang naar samenwerking en een roep om antwoorden – voor zover die te vinden zijn –, uit een behoefte om het uit te schreeuwen en te zeggen: "Hier willen wij niet aan meedoen."

Khadim Fall
acteur
Lorie-Joy Ramanaidou
actrice
Felix Matagne
muzikant
Gabrielle Guy
realisatie, scenografie

Theater

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

2020-2021

Les Midis du Théâtre

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Publiek

Onderwijs

Secundair Onderwijs

Hoger Onderwijs

Taal

  • Frans

Prijs: € 8

Schoolgroepen: € 6 per leerling/student. Beperkte capaciteit, vooraf te boeken via het aanvraagformulier. Contact: groups@bozar.be. 

 

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.

Ontmoetingen met de artiesten aan het einde van de theatervoorstellingen worden tijdelijk opgeschort.