26

Deze tentoonstelling is tot en met 31 december gesloten omwille van de huidige gezondheidsmaatregelen. Wie een ticket heeft, vindt op deze pagina alle nodige informatie. Het blijft mogelijk om je tijdsslot te reserveren, voor een bezoek vanaf 2 januari 2021. Zorg goed voor jezelf, je familie en vrienden.  

 

Danser brut tracht verbanden bloot te leggen tussen dans en onwillekeurige of repetitieve bewegingen. De expo onderzoekt verschillende expressievormen van het lichaam, het gezicht en de handen als een vertaling van hoe men in de wereld kan staan. Doorheen een intrigerende mix van Art Brut, moderne en hedendaagse kunst, medische archiefdocumenten, filmfragmenten, etc., tart de expo elke categorisatie. Ze wil geen dansgeschiedenis vertellen, maar wil onze blik verruimen en moderniteit in een ander daglicht stellen.

Met werk van Ulrich Bleiker, Michael Borremans, Charlie Chaplin, Aloïse Corbaz, Henri de Toulouse-Lautrec, Michel François, Valeska Gert, Rebecca Horn, Henri Michaux, Vaslav Nijinsky, Arnulf Rainer, Philippe Vandenberg, Mary Wigman, Adolf Wölfli, samen met een selectie van archiefdocumenten, manuscripten, magazines, en filmfragmenten.

Danser brut wordt georganiseerd door BOZAR, Brussel en het Museum Dr. Guislain, Gent naar een origineel concept door het LaM, Lille Métropole Museum voor Moderne kunst, Hedendaagse kunst en Art brut.

 

 

Wist je dat?

  • 5 redenen om naar Danser brut uit te kijken

    BOZAR pakt deze herfst uit met een verrassende tentoonstelling die kijkt naar dans, beweging, lichaam en gezondheid. Filmbeelden, outsiderkunst en medische documenten zitten allemaal mee in deze originele mix. Ontdek hoe kunst en dans werden beïnvloed en gevormd vanuit onverwachte hoek: door ziektebeelden en waanzin, buitengewone bewegingen en ‘abnormale’ lichamen, maar ook door de meest alledaagse gestes. Een expo die buiten de lijnen kleurt en over grenzen heen danst.

    — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Voorbij