12

Door de gevolgen van de brand op 18 januari, ziet BOZAR zich jammer genoeg genoodzaakt om de deuren van de tentoonstelling HOTEL BEETHOVEN definitief te sluiten. Kocht je al een ticket voor deze expo dan vind je hier alle info.

 

250 jaar na zijn geboorte is Ludwig van Beethoven meer dan ooit een icoon. Te midden van alle vieringen ter gelegenheid van zijn ‘verjaardag’ opent BOZAR de deuren van HOTEL BEETHOVEN.

Deze tentoonstelling over de componist, zijn muziek en ideeën belicht hoe Beethoven ook vandaag nog relevant voor ons blijft. Als uitzonderlijke muzikale vernieuwer vormt hij meteen ook het vertrekpunt voor vragen over de democratische en fysieke kracht van klank. Hoe kunnen we met ons lichaam luisteren als horen niet meer kan? Als kunst de manier waarop we naar de wereld kijken kan veranderen, kan ze dan ook de manier waarop wij luisteren wijzigen? Hoe vertalen beeldend kunstenaars geluiden en muziek naar beelden, bewegingen en lijnen?


Van populaire cultuur tot conceptuele kunst, van 1770 tot 2020, met manuscripten en instrumenten naast werk van kunstenaars als Antoine Bourdelle, Andy Warhol, Katie Paterson en John Baldessari … HOTEL BEETHOVEN neemt je mee op een muzikale reis door de tijd en plaatst je op een kruispunt van verschillende tijdperken en standpunten. Zet je koffer maar neer en houd even halt om kennis te maken met mensen, kunst en ideeën uit alle hoeken van de wereld, met een universeel icoon als centrale figuur. Welkom in HOTEL BEETHOVEN.

 

Tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn in het kader van het Duitse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie en het herdenkingsjaar BTHVN 2020. Gefinancierd door de Duitse staatssecretaris van Cultuur en Media.

 

Kan je niet wachten om deze expo te bezoeken? Neem nu dan al een virtuele duik via onze 3Dscans.

Wist je dat?

 • Opening expozalen op 1 december

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • HOTEL BEETHOVEN: A World Theatre

  Met een grootse tentoonstelling, verschillende concerten en een rist gesprekken en literaire evenementen is de jarige Beethoven deze herfst ontegensprekelijk het centrale aandachtspunt van BOZAR. Het steeds veranderende icoon Beethoven is ook het onderwerp van zes radicaal hedendaagse visuele interpretaties door kunstenaars van over de hele wereld. De reeks kortfilms start op 29 september 2020 met een gelivestreamd evenement.

  — gepubliceerd op
 • Livestreams

  Beethoven - From Ear to Here

  Wat dirigent Philippe Herreweghe, schrijfster Claudia Durastanti en psychiater Dirk De Wachter met elkaar gemeen hebben? Hun passie voor de muziek van Beethoven, uiteraard! De lezingenreeks Beethoven. From Ear to Here schetst een kaleidoscopisch portret van Beethoven, door de ogen van tien bekende gezichten met uiteenlopende achtergronden. Zij staan stil bij de rol van kunst in de samenleving, bij het engagement van de artiest en bij zijn betrokkenheid en rol in de democratie. Die vele facetten geven gestalte aan een subjectief en genuanceerd beeld van de Duitse componist wiens 250e verjaardag we in 2020 vieren. De acht lezingen dompelen je volledig onder in Beethovens iconische universum en belichten hoe actueel zijn wereld vandaag nog is.

  — gepubliceerd op
 • Thema 1: LAAT JE CREATIVITEIT DE VRIJE LOOP

  ONTDEK ONZE ACTIVITEITEN ROND BEETHOVEN MET HET HELE GEZIN

  Duik deze winter met het hele gezin in het muzikale universum van Beethoven. Onze gidsen Laryssa, François en Adi hebben 3 activiteitenfiches opgesteld rond de tentoonstelling Hotel Beethoven, waarvan we hier een tipje van de sluier oplichten. Verken de eerste fiche en laat je creativiteit de vrije loop!

  — gepubliceerd op
 • THEMA 2: HET PRIVILEGE VAN DE ZINTUIGEN

  ONTDEK ONZE ACTIVITEITEN ROND BEETHOVEN MET HET HELE GEZIN

  Duik deze winter met het hele gezin in het muzikale universum van Beethoven. Onze gidsen Laryssa, François en Adi hebben 3 activiteitenfiches opgesteld rond de tentoonstelling Hotel Beethoven, waarvan we hier een tipje van de sluier oplichten. Verken deze tweede fiche en ontdek de fascinerende wereld van je zintuigen!

  — gepubliceerd op
 • Tema 3: Rond de mythe van Beethoven

  ONTDEK ONZE ACTIVITEITEN ROND BEETHOVEN MET HET HELE GEZIN

  Duik deze winter met de kinderen in het muzikale universum van Beethoven. Onze gidsen Shahin, Laryssa, François en Adi hebben 3 activiteitenfiches opgesteld rond de tentoonstelling Hotel Beethoven. Verken deze derde fiche en ontdek Beethoven vanuit verrassende invalshoeken, om de mythe rond deze kunstenaar en zijn invloed op de kunst beter te begrijpen.

  — gepubliceerd op

Lopend en binnenkort

Voorbij