Bozar Next Generation: 25 jaar

Renaud Capuçon, Jörg Widmann, Alexander Melnikov, Sophie Karthäuser… Het zijn namen die menig muziekliefhebber wereldwijd als muziek in de oren klinken. Al deze muzikanten hebben alvast één ding met elkaar gemeen: ze waren allemaal te gast in het Paleis voor Schone Kunsten voor een concert op zondagochtend. Voor het 25e seizoen van Bozar Next Generation vroegen we aan enkele van deze topartiesten – die ook in het seizoensprogramma hun opwachting maken – om jong muzikaal talent uit te nodigen voor een optreden bij Bozar. Patricia Kopatchinskaja, Janine Jansen, het Belcea Quartet, Jean-Guihen Queyras en Alexandre Tharaud laten je kennismaken met de grote namen van morgen in deze uitmuntende en gezellige concertreeks.

Bozar Next Generation: 25 jaar

Gepubliceerd op

Een juweel van de Muziekkapel

Stéphanie Huang brengt nu in Bozar een verfijnd en boeiend programma, samen met de alom gewaardeerde concertpianist en kamermuzikant Alexandre Lory.

Bozar Next Generation: 25 jaar

Gepubliceerd op

De pracht van de hoorn

Voor zijn recital in Bozar selecteerde Ben Goldscheider, door het Barbican Centre in Londen uitverkozen tot Rising Star 2021-2022, oude en recente werken.

Kobekina & Abdelmoula
Bozar Next Generation: 25 jaar

Gepubliceerd op

Twee talenten in harmonie

Anastasia Kobekina et Jean-Selim Abdelmoula zijn allebei jong en ook vrienden van elkaar, en daarnaast delen ze ook hun liefde voor muziek en creativiteit.

Jung Bin Lim
Bozar Next Generation: 25 jaar

Gepubliceerd op

Een Belgisch-Koreaans muzikaal feest

Elk jaar slaan Bozar en het Koreaans Cultureel Centrum de handen in elkaar in het kader van de concertreeks Bozar Next Generation.